Smoked Butternut Squash Risotto with Crispy Sage Butter

Rökt Butternut Squash Risotto med krispigt salviasmör

Sandra Tate

Eftersom jag fortfarande lider efter festlighetens "Jag-kan-inte-möta-inte-mer-kött"-syndromet bestämde jag mig för att prova ett tröstande, färgstarkt alternativ.

Ingredients

Medelstor butternut squash

Olivolja

Salt och peppar

750 ml kyckling- eller grönsaksfond

Stor schalottenlök

Stor vitlöksklyfta

50 g smör

275 g arborio risottoris

Ett glas vitt vin

75g nyriven parmesanost

Handfull rivna färska salviablad

Preparation

Rökande Butternut Squash

Det är min övertygelse att lite rök räcker långt och att om man stoppar in några grönsaker i Bradley Smoker i 20-40 minuter utan skåpvärme ger dem tillräckligt med röksmak för att ge en nyans till en maträtt utan att överväldiga den.

För min halverade jag en medium butternut squash (uppifrån och ned) och öste ut fröna,

Jag placerar den i skåpet med några vitlökshuvuden och ett par röda ramiropeppar för gott skull - jag använde lite av vitlöken men sparade resten till andra tillfällen.

Om du vill ha en mer uttalad röksmak så rök för all del längre, eller förskiva squashhalvorna i 1 cm tjocka skivor och strö löst över ett Bradley-galler.

Jag använde äppelträsbisketter Squashrisotto med krispigt salviasmör -

(till 4 personer)

Värm ugnen till 220°C. Skär Butternut squash i 1 cm tjocka skivor och bred ut på en ugnsplåt, ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.

Rosta i ca 25- och mycket möra.30 minuter, vänd en gång under tillagningstiden - squashen ska få lite färg och vara väldigt mör, ställ åt sidan.

Värme 750 ml kyckling- eller grönsaksfond i en kastrull.

Medan squashen rostar, skala och skiva tunt en stor schalottenlök.

Krossa a stor vitlöksklyfta med en tesked salt och mosa till en pasta med sidan av en stor kniv.

Smälta 50 g smör i en stor sautépanna, tillsätt vitlök, schalottenlök, svartpeppar och a nypa saffranstrådar (koka på låg värme i 4 minuter tills det mjuknat men inte får färg.

Lägg nu till 275 g arborio risottoris till pannan och vänd för att täcka med smör.

Vrid nu upp värmen och häll ett glas vitt vin i med riset och så fort det har absorberats börja tillsätta fonden en slev i taget (från denna punkt tar det 15-20 minuter att koka).

När den är nästan mjuk, vik in 75g nyriven parmesanost, smaka av och tillsätt eventuellt malmsalt och låt stå i några minuter.

Smält snabbt och tillsätt i en liten stekpanna handfull rivna färska salviablad, och ta bort så snart bladen blir mörkare.

Dela risotton mellan 4 uppvärmda pastaskålar, toppa med rökt squash, varm från ugnen, och sked salviasmör över toppen.

Servera genast med parmesan och rivjärn tillgängligt.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now