Bradley Smoked Onion Tart

Bradley Rökt lök Syrlig

Sandra Tate

En stark efter jul önskan att äta enkel mat körde mig för att försöka röka den ödmjuka löken.

Ingredients

(Gör 8)

för fyllningen:

800g rökt lök, tunt skivad

30 g smör

1-2 tsk mjukt farinsocker

6 msk vit balsamvinäger

100g stark cheddar, smulad

gäng gräslök, finhackad

en nypa cayennepeppar

salt peppar

till bakelsen:

200 g vanligt mjöl

100 g smör

nypa salt

1 ägg

8 x 9 cm tartelettformar med lös botten

Preparation

Nog med kalkonen, potatis tillagad i gåsfett, Stilton och portvin... låt oss gå tillbaka till grunderna. Lök är så söt och smaklös när den tillagas långsamt för en soppa eller tårta - jag trodde att den bara kunde förbättras genom lätt rökning och tillsats av lite av den starka Quickes Cheddar som blev över från julostbrädet. Dessa härliga tarteletter är perfekta som förrätt eller lätt lunch med sallad.

Rök mer lök än du behöver och använd dem i soppor eller grytor för att lägga till en rökig ton till andra rätter.

Det här receptet är för individuella tarteletter men kan, om du föredrar det, göra en tårta i familjestorlek.

Metod:

Rökning av lök:

Ta bort skalet, halvera och sprid ut över ett Bradley Smoker galler.

Ladda högen med ekbisquetter.

Med värmen avstängd, rök löken i 30 minuter (eller i en timme om du vill ha en mer intensiv smak), utsidan blir lätt rökbrun.

Smält smöret i en stor kastrull, tillsätt den tunt skivade, rökta löken, sockret och vit balsamvinäger, rör om. Krydda med salt och peppar och koka försiktigt i cirka 30 minuter, rör om ofta, tills löken är mjuk och kladdig och vätskan har dunstat bort. Ställ åt sidan för att svalna.

Till bakverket:

Häll mjöl, salt och smör i en matberedare och mixa så att det blandas.

Tillsätt nu ägget och bearbeta tills degen börjar bolla, sluta genast.

Slå in i matfilm och ställ i kylen i 20 minuter.

Värm ugnen till 180°C.

Skär degen i 8 lika stora delar och kavla var och en mycket tunt för att fodra tårtformarna.

Putsa bort överflödigt bakverk och sticka bottnarna med en gaffel.

Ordna tarteletterna på bakplåtar och grädda i 10 minuter, eller tills ytan på bakverket ser torr ut.

Ta bort från ugnen.

Häll lite kyld lökblandning i varje och grädda i ytterligare 15-20 minuter tills degen är gyllene och löken är rykande het.

Ta ut ur ugnen, lyft försiktigt ur formarna och strö över smulad cheddar och finhackad gräslök.

Tillsätt nu lite cayennepeppar och servera omedelbart.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now