Smoked Oyster Carpet Bagger Steak with Rosti & Gremolata Butter

Rökt ostron Mattbaggerstek med Rosti & Gremolatasmör

Sandra Tate

Vad är bättre sätt att fira Alla hjärtans dag än med ostron?

Ingredients

(Tervar 2)

för den enkla buljongen:

100 ml vitt vin

litet knippe persilja & timjan

citronskiva

6 ostron

en 400 g skiva ribeye, eller sirlon, biff (den ska vara drygt 3 cm tjock)

för gremolatasmöret:

50 g smör

1 tsk finrivet citronskal

1 tsk citronsaft

1 msk Finhackad persilja

1 vitlöksklyfta, krossad till massa

för rosti:

1 medelstor/stor potatis

Preparation

Mitt förslag är att du köper ett dussin, serverar 6 au naturelle som förrätt och röker de återstående 6 för att göra en överdådig middag av rökt ostron och ribeye "matta bagger steak".

Förmodligen det mest klassiska exemplet på att äta "surf and turf".

För detta tillagas dina ostron kort i en enkel hovbuljong innan de subtilt ekrökas.

De skjuts sedan försiktigt in i biffen, som också tillagas kort.

Jag sparade två rökta ostron att sitta på steken också, tillsammans med lite piggt gremolatasmör.

Och att följa? Väl...

Metod för att röka ostron:

Ta försiktigt bort ostron från deras skal och skölj bort alla spår av sand, eller skal, som lagts åt sidan.

Placera buljongingredienserna i en mycket liten kastrull och tillsätt 100 ml vatten.

Koka upp och låt sjuda i 3 minuter.

Skjut in ostronen i spriten och pochera försiktigt i högst en minut.

Ta bort med en hålslev och låt svalna.

Sätt dem på en bit folie och pensla med lätt olivolja för att förhindra uttorkning.

Kallrök dem nu, med ekbisquetter laddade i Bradley Smoker-stacken, i 15 minuter (eller upp till 30 minuter om du vill ha en mer intensiv smak).

Ta bort, slå in och kyl tills det behövs.

Gör gremolatasmöret genom att hacka ihop citronskal, vitlöksmassa och persilja, tryck sedan ner detta och citronen som saftats ner i smöret med den platta sidan av en kökskniv. Rulla till en cylinder och ställ åt sidan.

Värm ugnen till 180°C. Skrubba potatisen och koka i 12 minuter.

Häll av och låt svalna precis tillräckligt för att hantera det, tryck sedan bort skinnet med tummen och riv grovt i en skål.

Tillsätt salt efter smak och 25g av gremolatasmöret du har gjort.

Rör om för att införliva och arrangera sedan potatisblandningen i 2 rostiformer på en smord ugnsplåt.

Grädda i 20-30 minuter till gyllenbrun.

Medan rosti kokar, skär en skåra i sidan av biffen för att göra en ficka stor nog att ta 4 rökta ostron (tryck försiktigt in dessa).

Pensla ytan på steken med olivolja och smaka av med salt och peppar.

Ställ en tung stekpanna eller stekpanna på spisen och värm den till rykande het och stek sedan steken i 3-4 minuter på varje sida (för att den ska vara sällsynt till medium sällsynt).

Vila steken i 5-6 minuter innan du skär mattpåsaren i två tjocka halvor, som var och en innehåller 2 rökta ostron.

Arbeta snabbt nu, servera en matta bagger-biff på rosti på uppvärmda tallrikar.

Toppa var och en med resterande ostron och en skiva gremolatasmör.

Servera genast med gröna grönsaker och rucolablad.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now