P10 Hot Smoked Haddock

P10 Hett Rökt kolja

Dan Shahin

Denna varma och tröstande rökt kolja kan åtnjutas för brunch, lunch eller middag.

Ingredients

2 filéer Kolja

Saltvatten:

1L vatten

50 g salt

50 g farinsocker

+ valfria aromater. Vi använde:

2 lagerblad

Apelsinzest

Citronskal

1 kvist timjan

Detta saltlake-recept har gjorts för 2 fiskfiléer men kan enkelt skalas upp för fler.

Preparation

Metod:

Häll alla ingredienser till saltlake i en stor kastrull och värm tills saltet och sockret har lösts upp, låt sedan svalna. När den svalnat, saltla koljan i 30-60 minuter, skölj sedan av och torka den med en kökshandduk. Låt lufttorka utan lock i kylen på galler i minst 2 timmar.

När din kolja har torkat ut och är redo att röka, ställ in din P10 rökare för att röka utan värme. Vi gillar att använda al med vit fisk, men du kan byta in vår lönn eller valfritt träslag för liknande läckra resultat.

Lägg koljan i P10 rökaren och låt röka i 30 minuter.

Efter 30 minuters rök, ställ in P10-rökartemperaturen till 75C.

Låt Haddock hetröka i cirka 1,5-2 timmar för att nå önskad innertemperatur på 62C och servera varm eller kall och ät kall.

Njut helt enkelt direkt eller använd varmrökt kolja för att göra en läcker paté genom att tillsätta flingorna i en blandning av färskost, pepparrot, gräslök och citronsaft.

Al
 trä

Albisquettes för Bradley Smokers

Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.

Shop Now