Honey & Lemon Bradley Hot Smoked Salmon Fillet with Tzatziki

Honey & Lemon Bradley Het rökt laxfilé med Tzatziki

Sandra Tate

Detta är en så härlig maträtt för en varm, sommardag, som serveras kyld och den är perfekt som en start- eller lätt lunch.

Ingredients

(till 4 personer)

4 honung & citron varmrökt laxfilé

500 g grekisk yoghurt

1 grön chili, putsad, frön borttagna & finhackad eller skivad

en näve färsk mynta, hackad

1 liten gurka, halverad, frön borttagna och skär i 5 mm tärningar

några rån tunna skivor (en skalare eller mandolin behövs) av gurka till garnering

citronklyftor till garnering

Preparation

*Detta recept är lämpligt för nybörjare

Lös upp 50 g honung och 50 g salt i 500 ml varmt vatten, tillsätt skalet av en citron och låt svalna helt.

Doppa nu en 500g laxfilé, eller 4 förberedda benfria filéer, i saltlaken och låt stå i en timme.

Ta bort från saltlaken (som ska kasseras), skölj och klappa helt torrt på hushållspapper.

Låt torka i kylen medan du ställer in Bradley Smoker.

Lägg till flera ekbisquetter i högen och ställ in rökskåpets temperaturkontroll på 100°C.

När temperaturen är uppnådd lägg filéerna på galler och rök i 1 1/2 timme.

Ta bort, täck över och kyl tills det behövs.

Lägg en garnering av gurkband, färsk myntaspetsar och citronklyfta på var och en av 4 tallrikar, tillsätt den saftiga honungen och varmrökta citronfiléerna och sked lite svalkande tzatziki bredvid varje.

Servera med bröd eller pitta.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now