Warm Sweet, Salty & Smoky Chicken Salad

Varm söt, salt & Rökig kyckling Sallad

Sandra Tate

Lite för napp för salladsdagar men varm potatis, rökt kyckling, saltad karamelliserad valnöt, äpple, salladsblad och krämig avokado passar verkligen för en god lunch.

Ingredients

Bota:

75 g havssalt

25g mjukt farinsocker

 100 ml kokande vatten

400 ml kallt vatten

(till 4 personer)

1 tsk Dijon

1 msk vit balsamvinäger

en nypa socker

2-3 msk solrosolja

 150 g valnötshalvor

30 g smör

30 g socker

små salladspotatisar

1 stort äpple,

1 medelstor avokado

Preparation

Jag har för vana att göra det mesta av min kyckling. Jag köper en fyllig fågel på veckobasis som jag sammanfogar själv - tar bort ben, lår och vingar för en måltid, brösten för en annan, och slaktkroppen går ner i grytan med grönsaker till fond. Den här veckan gick de mycket fylliga brösten in i Bradley Smoker och försåg mig med tillräckligt mycket supersaftig och välsmakande rökt kyckling för att mata fyra till lunch.

Att bota & röka brösten

Gör först en saltlake genom att lösa upp 75g havssalt + 25g mjukt farinsocker i 100 ml kokande vatten, en gång upplöst tillsätt ytterligare en 400 ml kallt vatten i en tät behållare och blanda. Sänk ner kycklingbrösten och låt stå i cirka 30 minuter, högst en timme, och ta sedan bort, skölj noga och torka på hushållspapper.

Ställ in Bradley Smoker på en skåptemperatur på 140°C/280°F och lägg till äppelvedsbisketter i högen.

Placera brösten med skinnsidan uppåt på ett galler och rök i 1 timme eller tills du har en innertemperatur på 72°C + när du sonderar på den tjockaste delen.

Ta ut, låt svalna, slå in och förvara i kylen tills det behövs.

Till salladen gör du en dressing genom att blanda 1 tsk Dijon senap med 1 msk vit balsamvinäger, en nypa socker, och 2-3 msk solrosolja. Dressingen ska vara tjock och krämig.

Avsätta.

Skiva den rökta kycklingbröst tunt och ställ åt sidan.

Plats 150 g valnötshalvor i en tung baserad stekpanna på medelvärme, koka i några minuter för att rosta dem och lägg sedan till 30g smör och 30g socker - Rör om så att det smälter och så snart sockret är brunt, ta bort från värmen, salta lätt och strö ut på hushållspapper för att svalna.

Koka upp ett par nävar av små salladspotatisar att möra, dränera.

Du kommer också att behöva 1 stort äpple, urkärnat & skivat, och 1 medelstor avokado, urkärnad, skalad och skivad.

Montera nu en sallad genom att dela potatisen mellan uppvärmda tallrikar, strö över skivor av avokado, äpple, salladsblad och valnötter - toppa det hela med den tunt skivade rökta kycklingen och några droppar salladsdressing.

Tjäna.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now