Smoked Guinea Fowl, Cornish New Potato & Mixed Bean Salad with Mint

Rökt guineas Fowl, Cornish New Potato & Mixed Bean Salad with Mint

Sandra Tate

En saftig Bradley-rökt pärlhöna, och den här ärorika bönan och den nya potatissalladen är epitéen av Summer lunchen.

Ingredients

(till 4 personer)

400g liten kornisk färskpotatis

Sojaböna

Ärter

Bondbönor

Smör

msk finhackad färsk mynta

Havssalt

Preparation

Pärlhöns är en liten fågel, men när rökt är så rik på smak skulle det lätt tillfredsställa 8 personer för denna härliga sommarlunchrätt.

För att göra det enklare/snabbare att röka spände jag den (delade ryggraden från prästens näsa till nacken och plattade till den) så att den kommer att ligga platt på Bradley-galler.

Att koka och röka:

Gör först en saltlake genom att tillsätta 75 g havssalt till 25 g mörkt melasssocker (vanligt socker om du vill) till tillräckligt med kokande vatten för att lösa det.

Tillsätt sedan kylt vatten för att få tillräckligt med saltlake för att knappt täcka fågeln.

Låt stå i 1 timme och skölj sedan noggrant och klappa torrt med hushållspapper.

Tillsätt under tiden äppelbisquetter till Bradley Smoker och ställ in skåpets temperatur på 150°C.

Lägg pärlhönsen med skinnsidan uppåt på ett galler och överför till Bradley Smokey och ställ in tiden på 1 timme.

Testa för innertemperatur på 72°C och ta bort och täck med folie för att vila.

(till 4 personer)

Koka upp 400g liten kornisk färskpotatis i 10 minuter eller tills de är mjuka, tillsätt en blandning av sojabönor, ärtor och bondbönor (finns fryst från M&S) till pannan och koka ytterligare 2 minuter.

Häll av och tillsätt en god klick smör och en msk finhackad färsk mynta, kasta och tillsätt havssalt att smaka.

Häll upp på värmda tallrikar och toppa med skivor av varma, rökta pärlhöns.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now