Bradley Sweet Smoked Guinea Fowl Salad with Horseradish Dressing

Bradley Sweet Rökt Guinea -fågel Sallad med pepparrotsdressing

Sandra Tate

Jag måste säga, detta var den mest saftiga och doftande Guinea -fågeln jag någonsin har smakat.

Ingredients

Serverar 4

rökt pärlhöns, sammanfogad i 2 ben- och 2 bröstportioner

6 små rödbetor, putsade, kokta mjuka, skalade och halverade

1 stort äpple, kärna ur och skär i klyftor

4 Heritage tomater, skurna i klyftor

1 mogen avokado, urkärnad, skalad och skuren i stora tärningar

en påse blandad vattenkrasse, rucola & spenatblad

till dressingen:

3 tsk gräddad pepparrot

2 tsk balsamvinäger

nypa socker

3 msk solrosolja

Preparation

Att spatsera en fågel gör den mycket mer BBQ- eller hyllvänlig eftersom den är tillplattad. Den kokar också jämnare. Med hjälp av en stor kökskniv skär du ner ryggraden på pärlhönsen från halsöppningen till prästens näsa (detta är lättare än du kanske tror) dra sedan upp fågeln och tryck ner bröstbenet för att knäcka det. Klipp nu av skinnet på insidan av låren så att benen kan dras in i detta knock-knä-läge. Gjort!

Saltvatten:

Gör en saltlake med 120 g salt och 80 g farinsocker blandat helt i 1 liter vatten (använd en del av detta varma för att lösa upp saltet och sockret och tillsätt sedan resten kallt).

När den har svalnat, sänk ner pärlhönsen i saltlaken i 40 minuter, skölj sedan och torka den helt torr med hushållspapper.

Sätt din rökare på 110°C och lägg till mycket äppelträsbisketter i högen.

Efter 2 timmars rökning, testa fågelns innertemperatur (särskilt vid lederna samt de tjockaste delarna), om det är 72°C är det klart. Om det inte är det, ge det ytterligare 20-30 minuter eller tills önskad kärntemperatur har uppnåtts. Ta bort, kyl och kyl.

*Detta recept är lämpligt för nybörjare

Metod

Gör dressingen genom att blanda ihop den gräddade pepparroten, sockret och vinägern med en sked till en tjock pasta. Tillsätt nu oljan lite i taget, vispa med sked allt eftersom, tills all olja har absorberats och du har en tjock emulsion.

Dela salladsgrönsakerna mellan 4 tallrikar och strö lätt över salladsbladen. Tillsätt de rökta pärlhönslederna och några droppar salladsdressing. servera med värmt bröd eller en varm potatissallad.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now