Reverse Seared Steak

Omvänd Seared Biff

Dan Shahin

Processen med omvänd bränning är verkligen enkel.

Ingredients

Dubbla biffar – Vi använde ryggbiff men Ribeyes fungerar också fantastiskt med detta recept. Min 1,5 tum tjocka vardera

2 tsk havssalt per biff

1 tsk grovmalen svartpeppar

Preparation

Termometer med köttsond önskvärt för detta recept.

METOD:

Strö över saltet på biffarna på båda sidor och lägg dem på galler i kylen i 1-2 timmar.

Ställ in rökaren på 110C och slå på rökfunktionen. Vi använde Cherry Flavor Bisquettes, men du kan använda vilka bisquettes du vill.

Applicera paprikan på biffarna och lägg dem sedan på rökaren.

Låt röka i ca 1 timme tills den når en innertemperatur på 51C.

Ta bort biffarna från rökaren. Låt dem vila på en varm plats.

Förbered för att steka biffarna. Detta kan göras i en varm gjutjärnspanna på spishällen eller över eld på grillen.

Lägg steken i stekpannan ca 2-3 minuter per sida. Du letar efter fin färg på biffen och att få upp den de sista graderna.

När steken når 55C blir den perfekt medium-rare. Servera omedelbart med valfri sida.

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now