Hot Smoked Pork Rack French Trimmed 

Varm Rökt fläsk Rack franskt trimmat

Dan Shahin

För en elegant presentation är revben ofta "fransktrimmade".

Ingredients

4-6 ben Fläskkarré Fransk trimmad

Saltvatten:

1L vatten

150 g Kosher salt

125 g rinnande honung

1 tsk svartpepparkorn

1 kvist rosmarin

1 kvist timjan

1 kvist salvia

Kryddor:

1 msk timjanblad

1 msk rosmarin, finhackad

1 msk Salvia, finhackad

1 tsk vitlökspulver

1 tsk Lökpulver

1 msk havssalt

1 msk svartpeppar

2 msk olivolja eller senap

Preparation

Metod:

Tillsätt vatten, honung, salt och peppar i en kastrull och låt koka upp under omrörning så att den löser sig. Så fort det kokar upp och allt är upplöst ta av värmen och tillsätt örterna.

När det svalnat, saltla fläsket i minst 8 timmar till över natten.

Ta fram ur saltlaken, skölj och klappa torrt. Sitt på galler och låt lufttorka i kylen i 2 timmar.

Pensla utsidan av fläsket med ett tunt lager olivolja eller senap, detta för att skavanken ska fästa.

Blanda alla rub-ingredienser väl och strö jämnt över hela fläskstället.

Ställ in rökaren på 115C och när den är uppe i temperaturen ställ in den på att röka. Vi använde Cherry flavor bisquettes för detta men du kan använda vilken Bradley Flavour Bisquette du vill.

Lägg fläsket i rökaren med en bricka på gallret nedan för att fånga upp eventuella droppar och juicer.

Låt röka i 4-5 timmar tills en innertemperatur på 60C uppnås, ta bort jointen från rökaren och låt vila i 15-30 minuter tills innertemperaturen är 63C och skiva sedan fina tjocka biffar mellan benen och njut.

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now