Miniature Smoked Ham

Miniatyr Rökt skinka

Dan Shahin

Rökt skinka är en otrolig måltid för alla helgdagar.

Ingredients

1 kg Fläskkarv – hud & fett borttaget

4 liter vatten

1 msk hel svartpeppar

75 g Mortons koshersalt

12g rosa härdningssalt

2 lagerblad

1 msk Enbär

2 msk pickling kryddor

4 krossade vitlöksklyftor

20 g farinsocker

Preparation

Metod:

För att förbereda saltlaken, kombinera hälften av vattnet med koshersalt, kryddor, smakämnen och socker. Blanda väl tills saltet och sockret är helt upplöst och ta sedan av värmen. Häll den varma saltlaken i en tillräckligt stor behållare med resten av vattnet och kyl ner detta helt.

När saltlaken har svalnat helt, tillsätt fläsket, se till att det är helt nedsänkt, täck över och ställ i kylen i cirka 5 dagar beroende på tjocklek.

Ta upp fläsket ur saltlaken och skölj väl innan det torkas med hushållspapper. Låt sedan fläsket stå på galler i kylen i cirka 12 timmar för att lufttorka och utveckla en pellicle.

Ställ in din Bradley Smoker på 110C med Bisquettes med körsbärsträsmak.

Väl uppe i temperaturen tillsätt fläsket i cirka 4-5 timmar tills en innertemperatur på 63C uppnås.

Skiva och njut varmt eller förvara i kylen och skiva dagen efter.

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now