Smoked Pork Belly

Rökt Fläskgelé

Dan Shahin

Uppnå den idealiska ömheten och smakens smak.

Ingredients

1 kg fläskmage – ca. 1,5 tum tjock och platt

2 msk farinsocker

1 msk torkad oregano

2 tsk kumminfrön lätt krossade

2 tsk korianderfrön lätt krossade

2 tsk svartpeppar

2 tsk salt

2 tsk söt paprika

2 tsk vitlök

2 tsk Lökpulver

 Skal av 1 citron

2 msk olivolja / senap / varm sås – valfritt för att hjälpa gnistan att fästa

Preparation

Metod:

Kombinera alla rub-ingredienserna.

Om du använder, massera olivolja / senap / varm sås över hela fläskbuken för att täcka.

Strö rubbet över hela fläskmagen jämnt. Låt gnidningen ta 15 minuter och fästa vid fogen.

Ställ in rökarens temperatur på 110C. Väl uppe i temperaturen, börja röka. Vi använder Cherry Flavor Bisquettes, men du kan använda vilken smak du vill.

Lägg fläskmagen i rökaren med en droppbricka under.

Låt fogarna ryka tills en innertemperatur på cirka 93 C. Detta tar cirka 8-10 timmar.

Vila skarven och skiva för att njuta.

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now