Smoke Roasted Ham

Rök rostad Skinka

Dan Shahin

Ingredients

1,5 kg Gammon Joint

1 tsk vitlökspulver

1 tsk Lökpulver

1 tsk kanel

1 tsk vitpeppar

2 tsk timjan

2 tsk salvia

2 msk brunt mjukt socker

4 msk honung

4 msk engelsk senap

Preparation

Metod:

Kombinera honung och engelsk senap och borsta hälften som ett jämnt lager över hela gammonen och reservera den andra hälften för senare.

Kombinera alla kryddor och strö ett jämnt lager över hela gammonen.

Ställ in Smoker på 110C och när den är uppe i temperaturen sätter du på röken. Vi använde körsbärsbisquetter men du kan välja vilken Bradley Flavor Bisquette du vill.

Lägg till gammon i rökaren med en bricka på gallret nedan för att fånga upp eventuella droppar och juicer och rök i 3-4 timmar.

När denna tid har gått kan du stänga av röken, använda resten av honungs- och senapsblandningen som en slutlig glasyr och fortsätta koka i ytterligare 1-2 timmar tills en innertemperatur på 75C uppnås.

Obs: om du är mer känslig för salt, kanske du vill blötlägga gammonleden i vatten i ca 10 timmar för att minska salthalten.

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now