Bradley Smoked Pork Tenderloin

Bradley Rökt fläskbälte

Sandra Tate

Jag har alltid älskat Kessler och tänkt att det är dags att prova min egen version. Fläskfilm är en mager och öm köttklipp, som förtjänar ett sött botemedel och långsam, mild, het rökning.

Ingredients

(Tervar 2)

tunt skivad, rökt filé

1 mogen bifftomat

handfull raketblad

4 skivor surdegsbröd

1 tsk dijonsenap

1 msk majonnäs

salt peppar

Preparation

Ta en hel fläskfilé (ca 500g). Blanda 15g salt med 15g demerarasocker och gnid in väl i köttytan.

Slå in tätt i matfilm och låt stå i kylen i cirka 48 timmar.

Ta bort, skölj kort och klappa torrt.

Rökningsmetod:

Ställ in Bradley Smoker på 40°C och fyll bunten med äppelträsbisketter. Rök på galler, med droppbricka under, i 1 timme, höj sedan temperaturen till 80°C och fortsätt att röka tills innerfiléns innertemperatur är 75°C.

Låt svalna och linda sedan in och kyl innan du skär upp.

Blanda senap och majonnäs.

Skiva tomaten supertunt och krydda med salt och peppar.

Skiva den rökta filén diagonalt i råntunna skivor, tillräckligt för att generöst fylla två smörgåsar och behåll resten till senare.

Rosta lätt surdegen, smöret och fyll med rikliga mängder rökta skivor rökt fläsk och tomat, rucolablad och senapsmajonnäs.

Servera med salladsblad.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now