Cured and Smoked Pork Belly

Botade och Rökt fläskmage

Dan Shahin

Ingredients

Bota:

1 kg fläskmage – ca. 1,5 tum tjock och platt

12g härdningssalt

4L vatten 250g

Salt 200g

Brunt socker

Gnugga:

2 msk farinsocker

1 msk torkad oregano

2 tsk kumminfrön lätt krossade

2 tsk korianderfrön lätt krossade

2 tsk svartpeppar

2 tsk salt

2 tsk söt paprika

2 tsk vitlök

2 tsk lök

Skal av 1 citron

2 msk olivolja / senap / varm sås – valfritt för att hjälpa gnistan att fästa

Preparation

Härdningsmetod:

Tillsätt 1L vatten och alla övriga ingredienser i en kastrull och låt koka upp under omrörning så att allt löser sig.

Tillsätt detta till resten av vattnet, blanda och låt svalna.

När det har svalnat helt, lägg till fläskköttet (vi gjorde detta med svålen borttagen men alternativet är ditt).

Se till att fogen är helt nedsänkt, täck över och ställ i kylen i ca. 5 dagar beroende på storleken på din led.

Efter denna tid, häll av den våta kuren, skölj fläskköttet och lägg tillbaka i behållaren, tillsätt kallt vatten denna gång och låt dra i ytterligare 24 timmar. Detta kommer att förhindra att det blir för salt.

Detta är nu redo för en varm rök. Vi beslutade att behandla detta som om det är en varmrökt bacon joint som de gör i Nordamerika. På grund av boten kände vi att det skulle ge bättre resultat tillagade till 75C istället för 93C som vi gjorde med vår andra fläskmage.

Gnid och rök metod:

Kombinera alla rub-ingredienserna.

Om du använder, massera olivolja / senap / varm sås över hela fläskbuken för att täcka.

Strö rubbet över hela fläskmagen jämnt. Låt gnidningen ta 15 minuter och fästa vid fogen.

Ställ in rökarens temperatur på 110C. Väl uppe i temperaturen, börja röka. Vi använder Cherry Flavor Bisquettes, men du kan använda vilken smak du vill.

Lägg fläskmagen i rökaren med en droppbricka under.

Låt fogen ryka tills en innertemperatur på cirka 75 C. Detta tar cirka 4-6 timmar.

Vila skarven och skiva för att njuta.

Körsbär
 Trä

Körsbärsbisquetter för Bradley Smokers

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.

Shop Now