Grilled peaches on a BBQ

Rökt Grillad persikor med bourbon-kryddad vispgrädde recept



Många människor börjar säga i oktober "Ah .. Grilling and Smoking Season är över" ... det är bara om du kan se glashalvan tom istället för halvfullt! Vi här på västkustgrillen och matrök året runt! Och det finns ingen ingrediens som inte har rört min grill, kan jag säga er.

Grillningsmässigt är det alltid kul att prova nya saker. Nu, om du är på marknaden för att prova något nytt på din grill, prova grillade persikor! Det är så välsmakande. Lätt att göra och se till att vara en munnvattnande efterrätt! Lägg till lite Bourbon kryddad vispgrädde på toppen så har du en riktigt bra behandling!

Ingredients

 3-5 persikor

1 msk vegetabilisk olja

1 kopp vispgrädde

½ tsk kanel

¼ tsk muskotnöt

2 msk konditorsocker (florsocker)

2 msk bourbon

¼ tsk vaniljextrakt

Preparation

Skär persikorna på mitten och ta bort stenarna, pensla köttsidan med olja.

Grilla persikorna i cirka 5 minuter eller tills de är varma och lätt förkolnade.

Vispa grädde, kanel och muskot i en stavmixer tills det blir mjukt.

Tillsätt gradvis socker och vispa tills det blir hårda toppar.

Vänd ner bourbon & vanilj.

Häll bourbonkryddad vispgrädde i mitten av persikorna och servera omedelbart.

Av: Lena Clayton