Smoked almond dark chocolate bark

Mörk choklad rökt Mandelbark Recept



En behandling som är den perfekta blandningen av söta och salt, plus rökig hickory och rik mörk choklad.

Ingredients

För att röka mandlarna:

1 kopp vatten

2 msk salt

2 koppar hela råa mandlar

Bradley Smoker Hickory bisquetter

För att göra barken:

½ kopp strösocker

2 msk vatten

1 msk smör

1 kg mörk choklad

Nypa grovt havssalt

Preparation

Rör ihop salt och vatten.

Blötlägg mandlar i saltlake över natten i rumstemperatur.

Ta bort från saltlake och låt lufttorka.

Rök mandlar med Bradley Smoker Hickory bisquettes i 60 minuter.

Värm socker och vatten i en kastrull på låg-medelvärme tills det är mörkt bärnstensfärgat (ca 5 minuter).

Ta av från värmen och tillsätt smör och rör sedan snabbt.

Tillsätt mandel och täck jämnt med sockerblandningen.

Häll över silpat eller bakplåt med bakplåtspapper, håll mandeln åtskild från varandra, så att de inte klibbar ihop. Ta bort när sockerbeläggningen har stelnat.

Smält mörk choklad i dubbelkokare, blanda i rökt mandel och häll över silpat, eller bakplåt med bakplåtspapper.

Strö över grovt havssalt.

Kyl i minst 3 timmar, skär sedan i grova bitar och servera.