Mole Chicken

Smoked Mole Sauce Recipe



Mole Sauce is a traditional marinade and sauce from Mexico. It is an intense blend of flavors that includes chilies, chocolate, fruit and lots of spices. Use this sauce for enchiladas, baked mole chicken, burritos, or whatever your mole needs may be!

Ingredients

3 oz mörk choklad - grovt hackad

1 Torkad guajillo chili - skaftad och kärnad

1 Torkad ancho chili - skaftad och kärnad

2 torkade chipotle chili - skakade och kärnade

1½ dl grönsaksbuljong

2 majstortillas, skurna i 1-tums remsor

1 tomat - halverad på tvären

3 tomatillos - halverade på tvären

1 tsk vegetabilisk olja

1 Liten lök - skivad

4-6 vitlöksklyftor, grovt hackade

¼ kopp blancherade jordnötter (osaltade och avskalade)

2 msk russin

1 msk spiskumminfrön

1 tsk torkad timjan

2 kanelstänger

3 hela kryddnejlika

3 hela kryddpepparbär

1 msk vitt socker

½ tsk salt

Bradley Flavor Bisquettes - Lönn

Preparation

Kall rök mörk choklad med Maple Flavor Bisquettes i 1 timme, upp till 2 timmar.

Rosta chili i en torr panna på medelvärme, i cirka 3 minuter. De kommer att vara varma och aromatiska.

Värm 1 dl grönsaksbuljong i en kastrull tills det börjar sjuda.

Överför chilin till en mixer med 1 kopp grönsaksbuljong.

Rosta tortillaremsor i en torr panna på medelvärme tills de fått lite färg. Tillsätt i mixern med buljong och chili.

Låt chili och tortilla stå i mixern ostört i blöt i 10 minuter.

Koka tomater och tomater i en torr panna tills de är mjuka och svärtade, cirka 3 till 4 minuter på varje sida.

Tillsätt tomater och tomater i mixern och mixa tills det är slätt.

Tillsätt olja i en stor panna och värm på medelvärme. Lägg i skivad lök, vitlök, jordnötter, russin, kanelstänger, kryddnejlika, kryddpeppar, spiskummin och timjan. Koka tills löken är mjuk.

Ta bort kanelstänger, kryddpepparbär och kryddnejlika.

Tillsätt resterande lökblandning i mixern och puré tills den är slät.

Häll blandningen i en stor såsgryta och värm på medelvärme.

Tillsätt choklad, återstående ½ kopp grönsaksbuljong, socker och salt. Låt koka upp, minska värmen och låt koka i 10-15 minuter så att såsen tjocknar.

Använd nu den här såsen till enchiladas, bakad mullvadskyckling, burritos eller vad du nu behöver!

Recept av: Lena Clayton

Lönn
 Trä

Lönnbisquetter för Bradley Smokers

Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.

Shop Now