Smoked Duck Jerky Recipe

Rökt Anka ryck Recept



Detta rökt anka ryckiga recept och är väldigt enkelt och mångsidigt. Du kan använda hudfria anka bröst eller gåsbröst istället. Låt köttet marinera i minst 24 och upp till 48 timmar - ju längre det är i blandningen, desto saltare kommer köttet att få. Under marineringsprocessen masserar du köttet runt i påsen för att hålla alla bitar i kontakt med marinaden. Kom ihåg att du inte lagar ut köttet med Jerky, du torkar det och glömmer inte att rotera/vända varje timme, vid 150F (65,5C).

Ingredients

3 pund hudfritt, avfettat ank- eller gåsbröst

2 koppar vatten

2 msk koshersalt

½ tsk kur 1

¼ kopp worcestershiresås

1 tsk vitlökspulver

1 tsk torkad timjan

1 tsk cayennepeppar

1 tsk porcinipulver

3 msk farinsocker

Preparation

Skiva ankbrösten i ungefär ¼ tums remsor.

Blanda resten av ingredienserna väl i en stor skål. Lägg köttet i marinaden och massera in det runt om så att det blir jämnt.

Häll allt i en förslutbar plastpåse eller behållare och ställ in i kylen.

Låt detta marinera i minst 24 och upp till 48 timmar - ju längre det är i mixen, desto saltare blir köttet. Under marineringsprocessen, massera runt köttet i påsen för att hålla alla bitar i kontakt med marinaden.

Ta ut ankan ur påsen och torka torrt med hushållspapper.

Följ antingen instruktionerna för din dehydrator för att göra ryckig (jag torkar ut min efter 2 timmars rökning) eller lägg remsorna på ett rökställ och rök i 2 timmar vid 150F (65,5ºC). Värm sedan bara till 160ºF (71,1ºC) tills duck jerky böjer sig.