Smoked Chicken

Rökt Kyckling



Denna läckra rökt kyckling är bra för familjens grill och andra aktiviteter!

Ingredients

2 msk salt

1 kvarterad vitlök

5 krossade vitlöksklyftor

Kryddpeppar

1 msk farinsocker

1 msk salvia

1 msk timjan

1 hel kyckling

1 msk persilja

1 msk lökpulver

Preparation

Lägg 2 matskedar salt, en vitlök i fjärdedelar, 5 pressade vitlöksklyftor, lite pimento, en matsked farinsocker, salvia och lite timjan på din kyckling.

Lös upp ditt salt och vatten i varmt vatten. Lägg din kyckling i vattnet och låt den stå så i en dag.

Nästa dag, ta bort kycklingen från vattnet, skölj den ordentligt och klappa ner den.

Tillsätt din marinad av vitlök, sellerisalt, vitpeppar, löksalt, torkad salvia och persilja, vitlökspulver, tsk pimento och lite Himalaya fint salt, och blanda detta med lite olivolja och citronsaft och gnid sedan över hela fågeln.

Fortsätt att fräsa huden på en mycket varm kolgrill, kontrollera att den inre temperaturen är runt 75ºC (167ºF) runt insidan av låren.

Efter 2 timmars frastning, dra ut din kyckling och njut!

Recept av: Spel och Flames