Smoked Far East Chicken Recipe

Rökt Fjärran kyckling Recept



Hoisinsås är en mycket vanlig ingrediens i kinesiskt kök, som används som en glasyr för köttet.

Ingredients

1 kg (2 lb) kycklingbröst, med ben i

45 Ml (3 msk) hoisinsås (tillgänglig i kinesiska avsnitt)

30 ml (2 msk) vardera av vitvinsvinäger, sherry, vatten och olja

Preparation

Förberedelse:

Skinn kycklingbröst, ta bort så mycket fett som möjligt. Avsätta.

Koka upp hoisinsås, vinäger, sherry, vatten och olja, i en liten kastrull. Sänk värmen och låt sjuda i en till två minuter. Häftigt.

Belägg kycklingbitarnas alla ytor, gnugga in väl.

Låt kycklingen stå i rumstemperatur i två timmar.

Rökningsmetod:

Förvärm rökaren till cirka 85-100°C (185-220°F).

Lägg kycklingen på oljade galler.

Rökkoka i cirka 1½ – 2½ timme eller tills en omedelbar termometer visar 55-60°C (130-140°F). Tillagningstiden kommer att variera beroende på väder och vindförhållanden.