Smoky Beef Short Ribs with Gremolata

Rökig Beef Short Ribs med Gremolata

Sandra Tate

Short ribs är så väldigt, väldigt läckra, och så väldigt, väldigt billigt – men du måste förmodligen fråga din slaktare i förväg om dem.

Ingredients

(till 4 personer)

4 biff kort revben - cirka 1,8 kg
1 msk havssalt
1 msk mjukt farinsocker
svartpeppar

För gremolata

stor näve platt bladpersilja
rivet skal av en liten citron
1 stor vitlöksklyfta, krossad och finhackad
näve färskt ströbröd, stekt till gyllene och knaprigt i lite olivolja

Preparation

Vi är oerhört lyckligt lottade som har tre briljanta slaktare i Totnes men jag var ändå tvungen att ha tålamod i ett par dagar för att få mina korta revben. De flesta har redan tagits bort från sitt kött - för stuvning antar jag - så fort slaktkroppen är slaktad. Revbenen väger cirka 450 g styck och du behöver ett revben per person (eller fler om männen vill). Köttet är tjockt på revbenet och du måste ta bort det översta lagret av fett och sena, igen, din slaktare kommer förmodligen att tvingas.

Korta revben tar lite mer än tre timmar för att uppnå ett sensationellt, mört resultat, och eftersom jag föredrar subtil röksmak delade jag min tillagningstid mellan konventionell ugn (2 timmar) och Bradley Smoker (1 timme). Du kanske föredrar att endast använda Bradley.

Metod:


Värm ugnen till 170°C. Blanda saltet och sockret och gnid in i köttet (stör inte på bensidan) mal sedan en rejäl svartpeppar.

Sätt dig i en grund bricka (jag lade grovhackad purjolök och selleri under revbenen för att hålla köttet fuktigt) och stek i 2 timmar.

Vid det här laget kommer revbenen att ha släppt fettet som rinner genom detta snitt, och det är värt att hänga på det där läckra nötköttet till söndagens stekta potatis.

Ha Bradley igång en halvtimme innan ugnstillagningen är klar.

Lägg i ekbisketter i högen och ställ in skåpets temperatur på 160°C.

Överför revbenen från brickan till ett Bradley-galler och placera i det förvärmda skåpet för att röka i ytterligare en timme.

Vid det här laget har revbensköttet utvecklat en rökig skorpa och har nästan tappat från benet.

Ta ut och låt köttet vila med dig förbereder gremolatan.

Gör gremolata genom att hacka persiljan och blanda den med övriga ingredienser.

Detta är ett livfullt tillbehör som komplimenterar, och skär igenom, köttets rikedom.

Ta bort revbensköttet från benet (om det inte redan har ramlat av) och skiva. strö över rikligt med gremolata och njut av stunden! Härligt med lite smöriga Jersey Royals och fina bönor.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now