The Ultimate BBQ Food and Beer Pairing Guide

Det ultimata BBQ Food and Beer Pairing Handbok

Posted on: January 16, 2023



De som tror att whisky eller vin gör det ultimata paret med en smutsig, saftig stek har inte smakat grillat med öl. Det för det bästa av båda världarna tillsammans. Kyld, kall öl och varm, rökiga kött är en dödlig kombination som kommer att göra alla barbeka livsmedelsälskare dregol.

De som tror att whisky eller vin är det ultimata paret med en fräsande rökig, saftig biff har inte provat grilla med öl. Det sammanför det bästa av två världar. Kyld, kall öl och varmt, rökigt kött är en dödlig kombination som kommer att få alla som älskar grillmat att dregla. Ölens starka smak skapar magi när den kombineras med det kryddiga, rökta köttet. Så om du vill skämma bort dina smaklökar med något annorlunda och häftigt, här är den ultimata guiden för att kombinera rökt kött och öl.

Passar alla öl bra med någon form av biff?

För att vara exakt är svaret nej. Det är här du behöver den här guiden. Rökt kött har ingen standardsmak, och inte öl heller. Matrökning har alltid varit ett bra sätt att laga gourmetmat hemma. Med moderna matrökare har processen blivit desto enklare. Avancerade matrökare som Bradley Smoker kommer med digitala kontroller och dubbla värmeelement för att ge dig den perfekta rökupplevelsen. Du kan använda Bradley Bisquettes för att förstärka smaken. De förvandlar den rökta maten till en delikatess. Röken, värmen och tillsatta smakerna har en annan inverkan på nötkött, fläsk, kyckling, kalkon eller skaldjur.

På samma sätt är alla öl olika. Vissa är starka och tunga, medan andra är lätta. Att para en starköl med en starkt smaksatt rökt biff kommer att vara en blunder. Båda smakerna kommer att övermanna varandra, vilket resulterar i en överväldigande stark smak som du inte vill ha. Även om det är en bra idé att para tunga öl med tungt kött och lätta öl med lätta kött och skaldjur. Så om du inte vill att din grillfest ska sluta i katastrof, kommer den här guiden till din räddning.

Guide för att kombinera öl med rökt mat

Vi har försökt tillhandahålla flera ölalternativ för alla typer av rökt mat som är populärt bland grillälskare. Vi hoppas att du också hittar din favorit på listan.

Ölalternativ med rökt kyckling eller skaldjur

Utifrån idén bakom den perfekta kombinationen som vi nämnde tidigare, har vi handplockat lätta öl för att komplettera dessa lättrökta kött.

Lätt lager: Denna lätta smak kommer att ge en uppfriskande kick till grill- och ölkombinationen.

Witbier: Sötman i detta öl passar bra med citrus och kryddiga smaker som används på rökt mat.

Pilsner: Antydan till bitterhet kan perfekt balansera smörighet hos skaldjur.

Säsong: Den komplexa smaken av detta öl passar bra med kycklingens söta och oljiga smaker.

Hefeweizen: Den här ölen är lite åt den tyngre sidan men är fortfarande en lätt, uppfriskande öl att kombinera med kyckling eller skaldjur.

Ölalternativ med rökt fläsk

Tja, detta inkluderar kotletter, revben och axel, vilket snitt du än föredrar på den tyngre sidan.

India Pale Lager: Denna milt bittra och rostade söta malt kommer att komplettera alla smaker av barbequesås.

Session IPA (India Pale Ale): Denna öls något bittra och fylligare smak passar bra med de djärva smakerna av fläsk.

Ljust öl: Detta är jämförelsevis lättare än andra tyngre smaker men kommer fortfarande att komplettera rökt fläsk.

Tysk lager: En tung lager mörk malt är precis det ultimata för ett tungt fläskrevben.

Porter: Denna medeltunga smak kommer inte att övermanna grisköttet utan balanserar de rostade smakerna.

Ölalternativ med rökt biff

Oavsett om det är lamm, fläsk eller brisket, fett kött har en djärv naturlig smak som måste balanseras med mörkare robusta öl.

Porter: Den mörka malten med rostad beska ger en perfekt balans till marmorerade biffar.

Stout: Detta är det perfekta valet för större, fetare biffar som brisket.

Brown Ales: Denna starksmakande malt är ett bra par med lättare biffar.

Universella favoritalternativ

Här är några alternativ om du serverar en folkmassa och vill ha något som passar till i stort sett varje kött du lägger i matrökaren.

Mörk lager: Denna starka smak är på den lättare sidan jämfört med andra på listan. Det kommer perfekt att balansera nästan alla grillsmaker väl.

American Pale Ale: Vi inkluderade den här ölen i vår lista tidigare men skulle gärna lägga den i det här avsnittet också. Denna rostade nötaktiga smak är allt du behöver för att förstärka den kryddiga smaken av biff du röker.

Bonustips

Den verkliga kicken kommer från att smaksätta maten och röka den till perfektion. Använd en pro-matrökare som Bradley Smoker för att förbereda dina läckra köttbitar hemma utan att passa dem. Använd färskt rått kött för rökning, och glöm naturligtvis inte marinaden. Torr rub eller saltlösning gör underverk vid matrökning, så detta steg är ett måste.

Vi hoppas att den här guiden om BBQ- och ölkombinationer hjälper dig att rocka din nästa röksession. Förutom alternativen vi nämnde här kan du prova andra också, men kom ihåg Bradleys tips och tricks för att para ihop öl och grilla för att vinna spelet.

För fler bra idéer om hur du får ut det mesta av din Bradley Smoker, kolla in de fantastiska artiklarna på vår Bradley Smoker Matrökningsblogg för fler tips och tricks.