Rökgenerator

Sammanfattning

Bradley Smoke Generator är en mycket anpassningsbar enhet som gör att du kan ommontera nästan alla små strukturer i ett rökhus. Enheten består av två delar. Rökgeneratorn är tillverkad av rostfritt stål och uppfyller samma syfte som rökgeneratorn som är monterad på den ursprungliga Bradley Smoker – framför bisquetterna på värmeelementet med en takt var 20: e minut. Smoke Generator-designen påminner om de äldre modellerna av Bradley Smoker, nu ersatt. Detta har ingen konsekvens eftersom kontrollerna är begränsade till en strömbrytare och en bisquettknapp som används för att placera den första bisquetten på brännaren. Därefter matas bisquetter automatiskt.

Den andra delen av apparaten består av en rostfri ytplatta med en justerbar krage på vilken rökgeneratorn passar med hjälp av två flikar. Detta gör att rökgeneratorn enkelt kan tas bort från frontplattan för att underlätta rengöring och förvaring. Avsikten är att frontplattan förblir permanent fäst vid strukturen som du använder för rökning. Bradl

Full beskrivning

ey Smoke Generator är en mycket anpassningsbar enhet som gör att du kan ommontera nästan alla små strukturer i ett rökhus. Enheten består av två delar. Rökgeneratorn är tillverkad av rostfritt stål och uppfyller samma syfte som rökgeneratorn som är monterad på den ursprungliga Bradley Smoker – framför bisquetterna på värmeelementet med en takt var 20: e minut. Smoke Generator-designen påminner om de äldre modellerna av Bradley Smoker, nu ersatt. Detta har ingen konsekvens eftersom kontrollerna är begränsade till en strömbrytare och en bisquettknapp som används för att placera den första bisquetten på brännaren. Därefter matas bisquetter automatiskt.

Den andra delen av apparaten består av en rostfri ytplatta med en justerbar krage på vilken rökgeneratorn passar med hjälp av två flikar. Detta gör att rökgeneratorn enkelt kan tas bort från frontplattan för att underlätta rengöring och förvaring. Avsikten är att frontplattan förblir permanent fäst vid strukturen som du använder för rökning.

Bilden visar rökgeneratorn som sitter fast på frontplattan på adaptern, och den justerbara adapterkragen kan också ses. När den är monterad passar väggen i rökhuskonstruktionen mellan frontplattan och kragen.

Enheten använder Bradley Flavor Bisquettes. Det är särskilt väl lämpat för kallrökning. Då skåpen monterade på de andra modellerna är isolerade, orsakar detta att värme byggs upp i skåpen, vilket mildrar mot kallrökning. Men chansen är stor att din hemmagjorda struktur kommer att ha en betydligt större volym och kanske inte isoleras. Som en följd av detta är det mycket osannolikt att du kommer att uppleva värmeuppbyggnad i din struktur, och om omgivningstemperaturen är tillräckligt låg: under cirka 28 grader, kommer du inte ha svårt att kalla rök. För de andra Bradley Smoker-modellerna rekommenderar vi att du använder tillbehöret Cold Smoke Adapter vid kallrökning.

En idealisk struktur kan vara en gammal bröstfrys, stod upprätt, locket för dörren, med ett 11 cm hål i sidan för adaptern och en ventil i toppen för att tillåta att ett naturligt drag drar genom strukturen. Det är viktigt att detta utkast inträffar, både vad gäller kvaliteten på den rökt produkten, och för att hindra att rök dras tillbaka in i rökgeneratorn. Om detta inträffar skulle det så småningom orsaka en uppbyggnad av tjära på mekanismen.

En plan för att bygga ditt eget rökhus ingår i enheten och finns i pdf-format på fliken Specifikationer.

Bradley Smoke Generators används till stor effekt av små tidsproducenter av till exempel rökt skinka, bacon och lax. Vi har många användare i Storbritannien som kan driva framgångsrika rökföretag bara genom att använda en eller flera Bradley Smoke Generators.

En fråga som vi ofta ställs är vilken storlek av rökhus som kan upprätthållas av en Bradley Smoke Generator. Det finns många variabler som kan påverka svaret så att noggrant vetenskapliga experiment skulle vara osannolikt att vara till hjälp, men ett rum på 12 fot är väl inom kapacitet. Om du verkligen letar efter en lösning av den här storleken skulle du i alla fall råda dig att distribuera två generatorer och hålla en som reserv om det behövs.

Denna produkt vann den eftertraktade Vesta-prisen 2003, för att inte tala om de många priserna för rökt mat som användarna vunnit sedan dess.


Mått och vikt

Yttermått (mm): 430W x 230D x 580HT inklusive bisquettrör
Vikt med förpackning: 6kg
Boxedimensioner: 650W x 320D x 330H

Specifikationer och manual

Exteriörkonstruktion: Pulver Epoxy Steel & Stainless Steel
Rökningselement: 125 Watt
Strömförsörjning: 220 – 240 Volt, 50 Hz 2,5 Amp

Garanti

Bradley rökare är garanterade passform för syfte och fria från material- och utförandefel under en period av 12 månader. En längre garantiperiod kan gälla beroende på i vilket land du köpte din rökare. Bradley rökare är avsedda för hushållsbruk.

Registrera din garant
i Om du är en ny ägare till en Bradley-rökare kan du registrera din garanti.

Godkännanden

Alla Bradley rökare är CE-godkända för användning i EU.

 

Beställ din idag

X