Generella frågor
Varför är kall rök så viktigt?
Att få rök utan värme, är bästa sätt att kontrollera smaken på vilken mat som helst som röks. I de flesta rökar genereras värme när ved brinner. När veden brinner, från antändning till aska, genererar veden värme. När veden är självgående (brinner utan annan värmekälla) avger den mycket värme. Vid denna punkt produceras väldigt lite rök och temperaturen i rökskåpet är utom kontroll. Ett rökskåp kommer att producera mat överlägset i smak, om temperaturen och röken bibehålls på en konstant och kontrollerad nivå.
Vad är skillnaden mellan en kall- och varmrökt produkt?
De flesta livsmedel som produceras för försäljning marineras först och kallröks sedan. Kallrökning görs för det mesta vid mindre än 38 grader C eller under en temperatur som bränner eller smälter fett. Värme tillsätts på slutet av rökprocessen för utseendets och smakens skull. Varmrökt mat behöver väldigt lite marinering och ser ut som och smakar som helt tillagad mat.
Vad är en marinad?
En marinad är en kombination mellan salt och socker. Det kan vara i vätskeform eller i kornform. Den kan inkludera många andra ingredienser för att förbättra smaken och preservera köttet. Du kan köpa marinader i matbutiker, grill-och rökaffärer eller göra din egen. Men se till att du har ett riktigt rökrecept och att du känner till de korrekta proportionerna för den typ av mat du ska röka.
Kan du kallröka maten utan att marinera den först?
Det här är ett av tre sätt som du kallröka på. Prova att ta ut vilken köttprodukt som helst från kylen och rök den på svalaste möjliga temperatur. Låt inte ditt rökskåp komma upp i temperaturer högre än 38 grader C. Krydda eller marinera efter smak. Rök bara i 1 till 2 timmar och tillaga därefter som du normalt brukar göra. Se till att spjället högst upp på röken är helt öppen, eftersom det hjälper att hålla temperaturen låg. Det kan vara lite svårt på sommaren när lufttemperaturen är över 16 grader C. De nya smakerna som du kan skapa är fantastiska.
Hur mycket kostar det att röka med Bradley Smoker?
Kostnaden att röka med Bradley Smoker är mindre än 12 kr/timme (hösten 2018). Det är ungefär samma kostnad som att köpa ved i en mack.
Hur tillverkar Bradley sina rökbriketter?
Det är en hemlighet. Men vi kan berätta att briketterna är gjorda av enbart naturligt material. Träet vi använder är rent och har inte använts till något annat innan vi tillverkade briketter av det.
Hur länge har Bradley tillverkat rökskåp och rökbriketter?
Vi har tillverkat BBQ-smokers och matprodukter för utomhusmatlagning och restaurangbranschen sen 1986. Många av de finaste hotellen och restaurangerna i världen röker sin egen mat med Bradley Smoker. Besök vår receptbank på Bradley Smokers youtube-kanal för att se den stora variationen av mat som kan tillagas i ett rökskåp.
Vilken typ av ved passar bra till skaldjur?
Vissa typer av träslag ger en bättre smak tillsammans med en viss typ av mat. Det finns inga fasta regler, men försök använda Hickory och Mesquite till fläsk, nöt och vilt. Alla typer av skaldjur passar utmärkt med Al, Lönn och Specialblandning. Ved från fruktträd går bra ihop med fågel och sötvattensfisk. Prova att använda körsbär med and eller kyckling.
Kan Bradley rökbriketter användas i andra rökar, bbq-rökar och grillar?
Ja, vi har 24-pack briketterYes, we have 24 Pack Bisquettes available in all our flavors that you can purchase from grocery stores etc.
Hur länge producerar rökgeneratorn rök?
Så länge som du vill! Varje brikett brinner i 20 minuter, så när du väl har laddat dina briketter i mataren ??? så har du 8 timmar innan du behöver ladda den igen.
Hur många briketter används per timme?
Varje brikett brinner i 20 minuter, så tre briketter används per timme.
Varför blev min brisket torr?
Att kliva eller använda en ”moppsås” kan hjälpa till att hålla fukt. Fler tips om rökning av brisket finns här.