Spacer

Breadcrumbs

Bradley Rökbriketter

The key to the success of Bradley Smokers is Bradley Flavour Bisquettes. To produce the bisquettes, the hardwood chippings are bound together using precise quantities, at controlled pressures and densities. The flavour of the smoke is determined by the variety of wood being burned.

  • Alder and maple give a rich and distinct flavour commonly used with seafood hams and bacon.
  • The stronger and very distinct flavours of mesquite and hickory are commonly used for smoking beef and pork products such as pork shoulders and beef brisket.
  • Apple and cherry impart a sweeter, milder smoke flavour, commonly used with poultry and wild game meat.
  • See the Flavour Guide tab for more details on wood types and flavour.

Bradley Smokers burns a flavour bisquette once every 20 minutes, producing a clean smoke flavour. As each is burnt, it is gently pushed from the burner element by the next bisquette, to be extinguished in the pot of water. The cycle continues for as long as the smoker is loaded with bisquettes.

When wood burns, the smoke flavour is produced in the initial minutes of the burn. Once the wood generates enough heat to keep burning on its own, it yields high temperatures, acids, resins and gases. These will distort the flavour and the appearance of smoked food. When wood burns to this stage there is no control over the cooking conditions. With Bradley Flavour Bisquettes the guesswork is eliminated.

Not only do Bradley Flavour Bisquettes eliminate unwanted heat, smoke produced the Bradley way is four times cleaner than smoke produced by identical loose chips burned in a fry-pan or burn-box.

The Bradley Smoker consumes bisquettes at the rate of approximately one every 20 minutes. Operating costs of the smoker are therefore less than a pound (£ GBP = 1.2 euro) per hour.

Bradley Flavour Guide

 

 

Sammansättning

Bradleys briketter består av rent träspån utan tillsatser. Tester utförda vid British Columbia Institute of Technology visar att Bradleys briketter ger fyra gånger renare rök med samma träspån jämfört med då spånen bränns på en upphettad plåt.

  • 99.98% rent frukt- eller lövträ
  • 0.02% kollagen - ett naturligt ämne, som användes som ett bindemedel

 

Ursprung

EU:s förordning om timmer tvingar företag göra due diligence, om de handlar timmer eller trävarubaserade produkter inom EU. Reglerna syftar till att förhindra olagliga avverkningsmetoder. Alla Bradleys briketter är föremål för denna process av due diligence som utförs av den europeiska distributören tillsammans med tillverkaren.

 

Ekologisk Status

Vissa kunder har frågat om den ekologiska statusen för Bradleys briketter. Frågan har hänskjutits till Soil Association, som försäkrar att briketterna uppfyller kraven, även om vi inte har en formell certifiering.

 

 

Det är även möjligt att använda Bradleys briketter på en vanlig grill med lock. Placera helt enkelt briketten i ett läge där den blir tillräckligt varm för att börja glöda och avge rök. Utförligare beskrivning hur du går tillväga finner du på den fristående webbplatsen: Smoke On Your Grill

Smak 24 pack 48 pack 120 pack
Al BTAL24 BTAL48 BTAL120
Äpple BTAP24 BTAP48 BTAP120
Körsbär BTCH24 BTCH48 BTCH120
Hickory BTHC24 BTHC48 BTHC120
Lönn BTMP24 BTMP48 BTMP120
Mesquite BTMQ24 BTMQ48 BTMQ120
Ek BTOK24 BTOK48 BTOK120
Pacific Blend BTPB24 BTPB48 BTPB120
Pekan BTPC24 BTPC48 BTPC120
Whiskey-Ek BTWOSE24 BTWOSE48 BTWOSE120
Specialblandning BTSB24 BTSB48 BTSB120
Fem smaker     BTFV120